Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Διευθυντήριο οικονομολόγων και τραπεζιτών ελέγχει οικονομία και τράπεζες….με κοινές ρίζες στο ΣΟΕ της περιόδου Σημίτη – Ποια είναι τα πρόσωπα κλειδιά…


Συνολικά 4 πρόσωπα έχουν κοινές ρίζες στο ΣΟΕ της περιόδου Σημίτη….κατά μια σύμπτωση….
Ένα άτυπο διευθυντήριο οικονομολόγων – τραπεζιτών έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα ατόμων που κατά ένα παράδοξο τρόπο….έχουν όλοι κοινές ρίζες στην περίοδο διακυβέρνησης του Σημίτη ή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Κατά ένα παράδοξο τρόπο επίσης έχουν αποκτήσει ισχυρή εξουσία στη άσκηση της οικονομικής πολιτικής και στις τράπεζες και αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Ελλάδος στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Οι άνθρωποι που βρέθηκαν στις παρυφές της πολιτικής αλλά δεν υπήρξαν πολιτικοί ελέγχουν το σύστημα.

Από ποια πρόσωπα αποτελείται αυτό το άτυπο διευθυντήριο;

1)Γκίκας Χαρδούβελης νέος υπουργός οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά το 2014,  την περίοδο 2000-2004 είχε διατελέσει διευθυντής του οικονομικού γραφείου του Σημίτη τότε πρωθυπουργού.
Επίσης ήταν διευθυντής στο οικονομικό γραφείο στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Ικανός οικονομολόγος, που η παρουσία του στην Eurobank τον βοήθησε να μετατρέψει την θεωρία σε πράξεις….
Άρα έχουμε Χαρδούβελη με Σημίτη.

2)Γιάννης Στουρνάρας ήταν επικεφαλής στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνώμων επί Σημίτη, τοποθετήθηκε υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά και προορίζεται για την ΤτΕ.
Άρα έχουμε Στουρνάρα με Σημίτη…την περίοδο 2000 με 2004 ήταν στην Emporiki όπου τον διαδέχθηκε ο Προβόπουλος με απόφαση πολιτική εκείνη την περίοδο.

3)Παναγιώτης Θωμόπουλος πρόεδρος στην Eurobank, ήταν εισήγηση και του Στουρνάρα του ΥΠΟΙΚ να αναλάβει την θέση του προέδρου της Eurobank.
Ο Παναγιώτης Θωμόπουλος ήταν στην ΤτΕ, στο ΤΧΣ αλλά την περίοδο 1998 με 2004 ήταν σύμβουλος στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνώμων του ΥΠΕΘΟ πάλι επί Σημίτη.
Άρα έχουμε Θωμόπουλο με Σημίτη.

4)Ο Βασίλης Ράπανος σήμερα πρόεδρος της Alpha bank….ήταν το διάστημα 2000-2004 πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του…Σημίτη.
Άρα και ο Ράπανος προέρχεται από τον περιβάλλον Σημίτη.

Το βασικό στοιχείο λοιπόν είναι ότι 4 βασικοί παράγοντες του banking και του ΥΠΟΙΚ έχουν κοινή ρίζα το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της περιόδου Σημίτη.
Καμιά φορά οι συμπτώσεις….όταν ξεπερνούν την μια φορά παύουν να θεωρούνται συμπτώσεις και θεωρούνται σχέδιο.

Η άποψη μας

Προφανώς και οι 4 παράγοντες Χαρδούβελης, Στουρνάρας, Θωμόπουλος και Ράπανος γνωρίζονται, συνομιλούν και ο ένας βοηθάει τον άλλο….

Οι ετήσιες αποδοχές και των 4 θα ξεπερνούν το 1,1 με 1,2 εκατ ευρώ ετησίως.
Ταυτόχρονα όμως έχουν αποκτήσει ισχυρό θεσμικό ρόλο ειδικά στις τράπεζες και βεβαίως στην εθνική οικονομία.
Το ΣΟΕ είναι εδώ ενωμένο δυνατό και ελπίζουμε αποδοτικό για το καλό της Ελλάδος.

www.bankingnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου