Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Γερμανικές υποκλοπές στο διαδίκτυο?

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το  δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»: Τεράστια ερωτήματα για τις γερμανικές υποκλοπές στο διαδίκτυο.
  

Τεράστια ερωτήματα εγείρονται από τις  αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», σχετικά με τις γερμανικές υποκλοπές στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) έχει στήσει έναν πολύπλοκο μηχανισμό για να υποκλέπτει τεράστιο όγκο πληροφοριών από το διαδίκτυο. 

Ο μηχανισμός αυτός υποκλέπτει διαδικτυακά δεδομένα από 195 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Φαίνεται δηλαδή ότι η γερμανική BND ακολουθεί κατά γράμμα τις πρακτικές της αμερικάνικης NSA, που αποκάλυψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Εύλογα γεννιέται το ερώτημα ποιους παρακολουθούν στην Ελλάδα οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Άραγε οι υποκλοπές συνάδουν με τους κανόνες που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ συμμάχων κι εταίρων;

Οι εν λόγω υποκλοπές είναι σύμφωνες με την ελληνική νομοθεσία που θέτει αυστηρούς περιορισμούς;

 Οι ελληνικές Αρχές είναι σε γνώση της αποκαλυπτόμενης δραστηριότητας των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών; Η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει εξηγήσεις από τη γερμανική;

 Εντέλει, ποιος θα προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από τα πανίσχυρα κρατικά δίκτυα των υποκλοπών;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ και τώρα απόφαση -πίεση για να μπει τέλος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Εκφράζοντας την αγωνία συμπολιτών μας για τον κίνδυνο της κατοικίας τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς