Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Δημοτικές εκλογές και οι άφθαρτοι............Καρκούλιας Δημήτρης.

Λίγους μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές στον Δήμο μας όπως είναι επόμενο εμφανίσθηκαν διάφορες ομάδες  πολιτών που προσπαθούν να συνθέσουν δημοτικά σχήματα προκειμένου να διεκδικήσουν την Δημοτική αρχή.


Με πανηγυρικό τρόπο οι υπό σχηματισμό συνδυασμοί δια των αυτοανακηρυσσομένων αρχηγών τους η της εκτελεστικής γραμματείας τους εξήγγειλαν ιδρυτικές διακηρύξεις με βαρύνουσες κατά την γνώμη τους και κατά το συμφέρον τους  θέσεις,αποκρύπτοντας το όποιο πολιτικό τους παρελθόν.

Στά μανιφέστα τους κυριαρχούν οι πιασάρικες και εξ αντιγραφής λέξεις ,όπως συστράτευση δυνάμεων,συμμαχία υγειών και αφθάρτων πολιτών, απόσταση απο  κομματικά χρίσματα , αναξιοκρατία της διοίκησης, ξεκίνημα αγώνων με στόχο την ανατροπή της εκλεγείσης με μεγάλη πλειοψηφία δημοτικής αρχής , και κάλεσμα των υγειών  δυνάμεων της κοινωνίας για επίτευξη των υγειών  και αγίων πολιτικών προθεσεών τους.

Εξήγγειλαν όλα αυτά πρίν  συγκροτηθούν οι συνδυασμοί τους και ενώ αναζητούνται ακόμη πολλοί υποψήφιοι που δεν είναι και σίγουρο αν αποδεχθούν τις εξαγγελίες τους.

Στα κηρύγματά τους αυτά ,η εμφάνιση μόνο του αρχηγού η μιάς μικρής συντακτικής ομάδας που αναγγέλλει τις θέσεις  του υπο  σχηματισμό συνδυασμού ,αναιρεί  και ακυρώνει τα αναφερόμενα ιδεολογήματα τους, της συλλογικής δράσης,των δημοκρατικών διαδικασιών,της νέας αντίληψης της εξάλειψης της αλαζονείας κ.τ.λ.που κατά κόρον επικαλούνται.

Η επίκληση συμμετοχής στα σχήματα αυτά  υγειών και αφθάρτων δυνάμεων του τόπου, χωρίς να κατονομάζουν οι πεφωτισμένοι ταγοί και αυριανοί σωτήρες του τόπου, ποιές είναι αυτές και ποιά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους ,αυτόματως αποκλείουν εκείνους που θεωρούν μη υγιείς.

Ετσι όποιος ανήκει σε άλλον συνδυασμό --γιαυτό δεν συνενόνωνται-- αυτομάτως θεωρείται μη υγιής και ως εκ τούτου αναποτελεσματικός ,ανίκανος αλαζών αυταρχικός κ.τ.λ.

Οι ιδρυτικές διακηρύξεις  των υπό σύσταση συνδυασμών ,εξαγγέλλουν  πρόταση  ανατροπής της ανάξιας και αποτυχημένης- κατά την αλαζονική τους άποψη-, διοίκησης του Δήμου.

Μιας διοίκησης που υποκειμενικά και αντικειμενικά απαρτίζεται απο υγιή στελέχη με καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες τόσο στον δημόσιο όσο και στον επαγγελματικό χώρο η οποία εξελέγη με μεγάλα ποσοστά και χαίρει της εμπιστοσύνης των υγειών και αφθάρτων δημοτών μας.

Μιας διοίκησης που παρά τις αντιξοότητες παράγει έργο και έχει όραμα για την πόλη μας.

Αρνούμαι λοιπόν να τους χαρίσω τον τίτλο των υγειών και αφθάρτων δυνάμεων του τόπου .Ενα τίτλο που δεν έχουν κατακτήσει ακόμη ,αλλά με έπαρση και αλαζονικό τρόπο προσπαθούν να οικειοποιηθούν . 

Αρνούμαι να τους αναγνωρίσω το νέο πολιτικό ήθος που επαγγέλλονται όταν τούτο θεμελιώνεται στην απαξίωση των άλλων,στον διχασμό της κοινωνίας στην πόλωση και στην απατηλή ενημέρωση.

Δεν καθίστανται άφθαρτοι  επειδή το δηλώνουν ούτε προέρχονται από πολιτική παρθενογένεση .

Δέν νομιμοποιούνται να μιλούν για αυλές και να τις πιστώνουν σε άλλους, όταν στηρίζονται σε αυτές για την επικρατησή τους στον πολιτικό τους χώρο.

Τέλος   τα περιστασιακά σχήματα  μετά απο κάθε  εκλογική αναμέτρηση εαν ηττηθούν, η  διαλύονται η συρρικνώνονται η αδρανοποιούνται διότι σχηματίζονται πρόχειρα,δεν έχουν  ιδεολογικό υπόβαθρο,  και αποτελούνται απο υποψηφίους διαφορετικών απόψεων και πολιτικών ιδεολογιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ και τώρα απόφαση -πίεση για να μπει τέλος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Εκφράζοντας την αγωνία συμπολιτών μας για τον κίνδυνο της κατοικίας τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς