Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Μας δίνουν ο.τι μας αξίζει;;;


Trapeza_Ellados_01_980

Η "επίσημη" αξία των χαρτονομισμάτων και των κερμάτων του ευρώ που κυκλοφορούν 
σήμερα  σε φυσική μορφή στην Ελλάδα υπολογίζεται συνολικά, στα 35 δισ. ευρώ περίπου, σύμφωνα με την τελευταία συνοπτική λογιστική κατάσταση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η έκθεση σημειώνει πως στην πραγματικότητα το χρήμα που βρίσκεται κρυμμένο σε στρώματα, σε σεντούκια και σε θυρίδες, αλλά και το χρήμα που κυκλοφορεί "μαύρο", δηλαδή δεν φορολογείται και δεν περνά από το τραπεζικό σύστημα είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας.10 δισ. ευρώ θεωρείται πως βρίσκονται σε σπίτια και θυρίδες. 

Αλλά και η έκρηξη της παραοικονομίας τα χρόνια της κρίσης, που σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος ανήλθε στο40% του ΑΕΠ, ήτοι αυξήθηκε κατά 27 δισ. ευρώ, δείχνει πως μεγάλο μέρος χρημάτων δεν περνά μέσα από τα επίσημα κανάλια και ως εκ τούτου δεν καταγράφεται.

Σε κάθε περίπτωση το χρήμα που "μετακινείται" ετησίως σε φυσική μορφή εντός της χώρας είναι υπερδιπλάσιο των 35 δισ. ευρώ  όπως καταγράφουν οι λογιστικές καταστάσεις της ΤτΕ.

H φυγή 500.000 νέων στο εξωτερικό  για εργασία,  η κυκλοφορία  του χρήματος πέρα από κάθε έλεγχο, η απόκρυψη συναλλαγών(μαύρο χρήμα) και η μεγάλη φοροδιαφυγή  έχει ως αποτέλεσμα  την εκτόνωση  κάθε αντίδρασης και  την ψευδαίσθηση  πρός τους έξω .ότι όλα πάνε  καλά. 

Το  <<αριστερό>> μπλοκάρισμα της ελπίδας και των εξεγέρσεων σε συμφωνία με το <<δεξιό>> ,δημιουργούν αδιέξοδο στους φτωχοποιουμένους  Ελληνες με αποτέλεσμα την παραιτησή τους απο κάθε διεκδίκηση..................

Ετσι τις άμεσες συνέπειες  της σκληρής λιτότητας  πληρώνουν οι συνταξιούχοι, οι μισθοδοτούμενοι και όσοι δεν φοροδιαφεύγουν,  δηλ.ελεγχόμενες κοινωνικές  ομάδες  που δεν μπορούν να αντιδράσουν.

Τα κατευθυνόμενα μέσα ενημέρωσης  συντηρούν τον φόβο της καταστροφής!!! σε περίπτωση άρνησης  στις επιταγές των σωτήρων μας. 

Αυτές είναι οι αιτίες  που ως μοναδικός  λαός μνημονίων  ανεχόμαστε  την φτωχοποιησή μας αμέτοχοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ και τώρα απόφαση -πίεση για να μπει τέλος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Εκφράζοντας την αγωνία συμπολιτών μας για τον κίνδυνο της κατοικίας τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς