Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Δήμαρχε έχετε τα κότσια ;

Χαμπάρι έχετε πάρει με τους πλειστηριασμούς???............................
Την προστασία της κυρίας κατοικίας οφειλετών με χαμηλά εισοδήματα, με τη συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας της στέγης, ζητεί η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), ενόψει της διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών  αλλά και λόγω της λήξης της προστασίας της α’ κατοικίας στο τέλος του χρόνου.
Το ζήτημα το  εισήγαγε στη συνεδρίαση της ΕΝ.Π.Ε.την 5-10-2017 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρας, υπογραμμίζοντας ότι “πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλία για να αποφύγουμε τα δράματα. Πρέπει να προλάβουμε την επικείμενη τραγωδία”.
Το Σύνταγμα  ρητά ορίζει στο άρθρο 21 ότι "η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του κράτους", που χωρίς να την προστατεύει άμεσα εν τούτοις, σε συνδυασμό  με  την Οικουμενική Διακήρυξη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Σύμβαση που τις έχει ενσωματώσει στο δικαιό του, εμμέσως προκύπτει η προστασία της κατοικίας και οφείλει η πολιτεία να προβεί, σε ξεκάθαρη συνταγματική ρύθμιση προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Kατ αρθρο 2 του ΚΔκΚ το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει για όλα τα θέματα αρμοδιότητας του Δήμου,στους τομείς της Ανάπτυξης, του Περιβάλλοντος, της Ποιότητας ζωής …., της Απασχόλησης, της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης,………
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου (ανταποκρινόμενο στο καθήκον του)ενέκρινε ομόφωνα, στη συνεδρίαση της 1ης Φεβρουαρίου 2017, ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, απαιτώντας παράλληλα από την Πολιτεία την άμεση απόσυρση του Νόμου, τη νομοθέτηση της πλήρους προστασίας της πρώτης κατοικίας και την ελάφρυνση των χρεών για τα λαϊκά νοικοκυριά».
κ.Δήμαρχε.
Οφείλετε άμεσα να φέρετε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το μείζον θέμα της προστασίας  της πρώτης κατοικίας από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ώστε να ληφθεί  σχετική απόφαση που θα κοινοποιηθεί στην Κυβέρνηση και σε όλη την πολιτική εξουσία.
Στην συνέχεια, πρέπει να εισηγηθείτε  την πρόταση  των περιφερειαρχών για προστασία της πρώτης κατοικίας με νομοθετική και συνταγματική ρύθμιση, ενώπιον του συμβουλίου  της Κ.Ε.Δ.Ε της οποίας είσαστε μέλος ,προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφαση από το σύνολο των Δημάρχων όλης της χώρας .
Πρέπει επιτέλους οι Δήμαρχοι να αφήσετε πίσω  «τις φιέστες» «τα πανηγυράκια»  «τις φωτογραφήσεις», «τα γλυψίματα» και «ξεσκονίσματα» σε κάθε κυβέρνηση και  να βγείτε στους δρόμους μαζί με τα δημοτικά συμβούλια διεκδικώντας όχι μόνο κονδύλια αλλά και τα δικαιώματα των δημοτών σας που πλήττονται καθημερινά από την λιτότητα και κρίση.
Αλήθεια γνωρίζετε πόσοι συνδημότες μας θα χάσουν την μόνη και μοναδική τους κατοικία όταν ισχύσουν με το νέο έτος  οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί??.
Μην κάνετε πίσω για να σας χορηγούν  κονδύλια για έργα, κεφάλαια που προέρχονται από  μειώσεις συντάξεων και μισθών αυτών που θα χάσουν τα σπίτια τους.
Να δούμε έχετε τα κότσια?..........................................................




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ και τώρα απόφαση -πίεση για να μπει τέλος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Εκφράζοντας την αγωνία συμπολιτών μας για τον κίνδυνο της κατοικίας τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς