Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Ετσι για την ιστορία του 3ου Δημοτικού....

Παραδόθηκε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017  με καθυστέρηση πολλών χρόνων  στο Δήμο 
Παλλήνης, το νέο σχολικό συγκρότημα του 3ου Δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου της Δ.Ε Γέρακα, που κατασκευάστηκε στον ιστορικό του χώρο που περικλείεται από τις οδούς Μιαούλη – Γκούρα – Ναυαρίνου και Μάρκου Μπότσαρη στο Σταυρό.
Και λίγα για την ιστορία.
Η  ανέγερση των  δύο συγκροτημάτων είχε καθυστερήσει   λόγω της οικονομικής κρίσης όσο και της έκπτωσης του αρχικού εργολάβου. 
Παρά τα συνεχή διαβήματα από τον Δήμο στόν υπό διάλυση ΟΣΚ ( που είχε ήδη αλλάξει και δεν υφίστατο πλέον με την παλαιά του μορφή) για κατασκευή του έργου, οι σχετικοί φάκελλοι είχαν σχεδόν μπεί στο αρχείο, διότι  όπως μας διαβεβαίωναν οι αρμόδιοι δεν υπήρχαν χρήματα και προηγούντο άλλα σχολεία, κυρίως επαρχίας. 
Και ενώ η κατασκευή των σχολείων φάνταζε πλέον ως όνειρο, η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων  του 3ου δημοτικού σχολείου και συνάμα γραμματέας της σχολικής επιτροπής α/θμιας  εκπαίδευσης κ.  Μηλοπούλου  Ελενα με δύχρονο προσωπικό αγώνα, ιδίως με δυνατές προσωπικές γνωριμίες ,  και με την βοήθεια του συλλόγου όπου έπρεπε,  κατόρθωσε να αναβιώσει και να τρέξει το όλο θέμα που τέλμαζε χρόνια και να <<προτιμηθεί >> το εν λόγω συγκρότημα. 
Τις ενέργειες αυτές τις γνώριζε ο Δήμαρχος ,εγώ ως πρόεδρος της σχολικής επιτροπής οι δάσκαλοι και ο σύλλογος του 3ου δημοτικού σχολείου.
Οταν  το θέμα εδρομολογήθη μετά τις  άνω ενέργειες, ο Δήμαρχος ανέλαβε για λογαριασμό του τις έτοιμες διαδικασίες,  απέκλεισε την κ. Μηλοπούλου!!! από οποιαδήποτε συζήτηση ενώ η ίδια καθημερινά ασχολείτο με το θέμα  αυτό.
Εχω καθήκον να αναφερθώ δημόσια στα γεγονότα αυτά  με αφορμή, την φωτογραφία της παραλαβής των σχολείων, από την οποία απουσιάζει η κ. Μυλοπούλου, που πρωτοστάτησε και εν πολλοίς πέτυχε την ανέγερσή τους, για να γνωρίζουν οι δημότες  ότι, πέραν της μικροψυχίας που επιδεικνύουν ορισμένοι, υπάρχουν και άλλοι που αθόρυβα προσφέρουν έργο σε αυτόν τον Δήμο, μη επιζητώντας την δόξα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ και τώρα απόφαση -πίεση για να μπει τέλος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Εκφράζοντας την αγωνία συμπολιτών μας για τον κίνδυνο της κατοικίας τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς