Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Παιδεραστία και με νόμο???


Μεγάλη συζήτηση αυτές τις ημέρες για το νομοσχέδιο της αλλαγής φύλλου στην ηλικία των 15 ετών 


που έχει επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στην ήδη κουρασμένη και απογοητευμένη κοινωνία.

Υποστηρίζονται δύο γνωστές απόψεις αντικρουόμενες μεταξύ τους.

Και οι δύο πλευρές έχουν τις δικές τους αιτιολογημένεςθέσεις και επιχειρήματα.

Δυστυχώς και αυτή η νομοθετική ρύθμιση είναι επιταγή των φίλων δανειστών μας με συνέπεια την εμφύλια διαμάχη μεταξύ των θιασωτών των δύο θεωριών και σε μια εποχή που η κοινωνία χρειάζεται ηρεμία από την δυσβάσταχτη οικονομική κρίση.

Κατά το ισχύον νομικό μας πλαίσιο ο καθένας μπορεί να διαθέτει τον εαυτό του ελεύθερα αρκεί να μην βλάπτει τον άλλο,το δε κράτος οφείλει να προστατεύει την προσωπικότητα του καθενός.

Από την άλλη ο ανήλικος ναι μεν προστατεύεται στην προσωπικότητά του αλλά έχει ορισμένες δεσμεύσεις ανάλογα με την ηλικία του και χρειάζεται είτε την άδεια του δικαστηρίου είτε την γονική συναίνεση για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και κατά το ισχύον δίκαιο μπορεί νόμιμα να ευνοηθεί η ανδρική παιδεραστία καθόσον το όριο νόμιμης ηλικίας συναίνεσης στην χώρα μας είναι τα 15 χρόνια για ετεροφυλικές επαφές(μεταξύ ανδρός -γυναικός) και τα 17 για ομοφυλοφιλικές.

Συγκεκριμένα:
α) κατ αρθρο 339 του ποινικού κώδικα όποιος ενεργεί ασελγή πράξη με πρόσωπο νεότερο από 15 ετών ή το παραπλανά με αποτέλεσμα να ενεργήσει ή να υποστεί τέτοια πράξη τιμωρείται με φυλάκιση . Επομένως νόμιμα συναινεί κάποιο δεκαπεντάχρονο σε ασελγείς πράξεις σε ετερόφυλα ζευγάρια.

Β) κατ άρθρο 171 του ποινικού κώδικα η διάπραξη, ή η απόπειρα διάπραξης συνουσίας μεταξύ αντρών, συνιστά πλημμέλημα, εφόσον ένα από τα πρόσωπα είναι ηλικίας κάτω των δεκαεπτά χρόνων. Επομένως μεταξύ ομοφυλοφιλικών ζευγαριών (ανδρών)η συναίνεση  για συνουσία επιτρέπεται από 17 ετών και άνω.

Ο κίνδυνος  που υπάρχει είναι ότι  το δεκαπεντάχρονο αγοράκι αλλάζοντας το φύλλο του και αφού δηλώσει γένους θηλυκού μπορεί να συναινέσει σε οποιασδήποτε μορφής ασέλγεια απο 15 ετών και όχι από 17ετών και δεν θα προστατεύεται  κατά το άρθρο 171 ΠΚ.

Ηδη σε πολλές άλλες χώρες τα ηλικιακά όρια έχουν χαμηλώσει πάρα πολύ με αποτέλεσμα ανήλικα παιδιά ανά τον φτωχό τρίτο κόσμο να  κακοποιούνται νόμιμα από τις ανώμαλες ορέξεις των παιδεραστών του πολιτισμένου κόσμου με οργανωμένα ταξίδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ και τώρα απόφαση -πίεση για να μπει τέλος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Εκφράζοντας την αγωνία συμπολιτών μας για τον κίνδυνο της κατοικίας τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς