Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Δημαρχοκεντρικό σύστημα η απλή αναλογική???


Ναί στην καθιέρωση της απλής αναλογικής στους Δήμους.

Με σύνθημα «όσο το δυνατόν περισσότερη λαϊκή συμμετοχή», ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης εξήγγειλε χθες 24 Αυγούστου την καθιέρωση με νόμο εντός του 2017 της «γνήσιας απλής αναλογικής» στις εκλογές για δήμους και περιφέρειες, ταυτόχρονα με την αποσύνδεση της ημερομηνίας των τοπικών εκλογών από τις ευρωεκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τον Μάιο του 2019. 

«Εμείς λέμε ότι δεν είναι καλό να συμπίπτουν οι ευρωεκλογές με τις περιφερειακές και δημοτικές. Συνεπώς θα τις αποσυνδέσουμε. Για να μην έχουμε θέματα και μειώσουμε τη θητεία που διανύουμε, λογικό είναι να τις μεταφέρουμε μερικούς μήνες», είπε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

                                                   Σχόλιο:

Για την εύρυθμη λειτουργία  των Δήμων, την απόλυτη διαφάνεια και την γνήσια αντιπροσώπευση  των δημοτών στίς αποφάσεις επιβάλλεται η καθιέρωση της απλής αναλογικής. 

Έτσι θα παύσει να επικρατεί το Δημαρχοκεντρικό σύστημα, και η εξουσία του ""ενός ανδρός"" και που στόν Δήμο μας  δυστυχώς επικρατεί απόλυτα. 

Θα υπάρχουν συνεργασίες δυνάμεων  σε κοινό πρόγραμμα διοίκησης του Δήμου, που εν πολλοίς αν δεν είναι συμφωνίες ""κάτω από το τραπέζι"" θα είναι χρήσιμες για τους Δημότες.

Ηδη στον Δήμο μας με την προοπτική της ισχύος της απλής αναλογικής (που ενέχει τον κίνδυνο απώλειας  της εξουσίας του ενός ανδρός), έχουν αρχίσει συνομιλίες, και υποσχέσεις ""θώκων""  μέ στελέχη δήθεν διαφωνούντα ??  με την ηγεσία τους . 

Η Δημαρχοκεντρική  νοοτροπία και η απώλεια της εξουσίας του ενός ανδρός θα αντιδράσει στην καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Γιατί απλά δεν επιθυμεί να  παραχωρήσει τα δικαιώματα στούς αντιπροσώπους των δημοτών στο ποσοστό που τους ανήκουν.

Λέμε ναι στην άμεση καθιέρωση της απλής αναλογικής πρός όφελος του Δημότη.

Δημήτρης Καρκούλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ και τώρα απόφαση -πίεση για να μπει τέλος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Εκφράζοντας την αγωνία συμπολιτών μας για τον κίνδυνο της κατοικίας τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς