Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Τρομοκρατία του φόβου. Γράφει ο Δημήτρης Καρκούλιας.

Ως κοινωνία  αντιμετωπίζουμε την μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική κρίση μετά την κατοχή από την ναζιστική Γερμανία με κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας με οικονομική εξαθλίωση  με ανεργία, και απόλυτη φτώχεια του  μισού πληθυσμού της χώρας.

Έχουν καταστρατηγηθεί νόμοι που για την ισχύ τους έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές, και δεν υφίσταται διασφάλιση των ατομικών και εργασιακών δικαιωμάτων όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Καθημερινά απο μια οριακή πλειοψηφία βουλευτών που ήδη εκφράζουν την μειοψηφία του εκλογικού σώματος λαμβάνονται μέτρα τόσον επαχθή για τους Έλληνες που μας εξοντώνουν και εξαθλιώνουν.

Παρά του οτι όλοι γνωρίζουμε  την άσκηση αυτής της κατακτητικής εξουσίας και καθημερινά βιώνουμε τα αποτελεσματά της για ποιούς λόγους και αιτίες παραμένουμε παθητικοί και αμέτοχοι απέναντι στούς θύτες μας που αιτιολογούν οτι οι αποφάσεις τους  δήθεν λαμβάνονται για το κοινό συμφέρον?

Κατά την γνώμη μου το πρώτο και κυρίαρχο αίτιο της μη αντίδρασης της πλειοψηφίας του λαού είναι το αίσθημα του φόβου που  του έχει περάσει η εξουσία με αποτέλεσμα την προσωρινή συμμόρφωση και υποταγή του σε αυτήν και εν συνεχεία την έστω και προσωρινή αποδοχή των εξοντωτικών μέτρων.

Στην εμπέδωση του φόβου συντελεί άμεσα και παίζει καθοριστικό ρόλο  η καθημερινή παραπλανητική προπαγάνδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης που οργανωμένα και με σαθρά επιχειρήματα μας προτείνουν ως αναγκαία λύση την αποδοχή των καταστροφικών μέτρων που επιβάλλουν οι δανειστές μας,αντί της ολοκληρωτικής καταστροφής από μια χρεοκοπία.

Τρομοκρατούν τούς  πολίτες ότι έξω απο τις επιταγές που μας επιβάλλουν, δεν υπάρχει άλλη λύση για να σωθούν και να υπάρξει ανάπτυξη. Για να επιτευχθεί όμως αυτό  θα πρέπει να κάνουν θυσίες, να μείνουν άνεργοι, να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις τους, να πληρώνουν χαράτσια να πληρώνουν φόρους ακόμα και στον αέρα που αναπνέουν. 

Η πολιτική στάση και συμπεριφορά των  πολιτικών που νέμονται την εξουσία και αλλάζουν καθημερινά θέσεις και απόψεις δημιουργεί στον λαό οργή  φόβο και έλλειψη εμπιστοσύνης. 

Εμπεδώνεται στούς πολίτες η αίσθηση  της κατάρρευσης των πάντων και εξαφανίζεται η θέληση της αντίδρασης απο τον φόβο νέας διαψευσής τους.Καταβάλλονται ψυχικά απο την έμμεση τρομοκρατία που επιβάλλει η εξουσία με κυρίαρχα όπλα της την φτώχεια  τα χρέη τις κατασχέσεις τις απολύσεις την έλλειψη εργασίας.             

Επιπρόσθετα το αίσθημα του φόβου επαυξάνεται με την άμεση καταστολή οποιασδήποτε οργανωμένης αντίδρασης πολιτών με δυνάμεις των ΜΑΤ και με την χρήση βλαβερών  χημικών ουσιών.                                    

Έτσι ο απελπισμένος  πολίτης  απομονώνεται από το σύνολο των άλλων απελπισμένων σκεπτόμενος μόνο την  αυτοσυντηρησή του.  Αποδέχεται έστω και προσωρινά την εξοντωσή του με την αιτιολογία να μήν γίνουν χειρότερα τα πράγματα και ανέχεται τα εις βάρος του μέτρα ως επιτακτική ανάγκη.

Αδρανοποιείται και παρακολουθεί τις εξελίξεις απο τον καναπέ του.  

Δέν γνωρίζει πόσο απομονωμένοι ,δειλοί και φοβισμένοι είναι οι αδύναμοι τρομοκράτες του.                                    

Οφείλουμε όλοι οι φοβισμένοι πολίτες να ξεπεράσουμε άμεσα τον φόβο που μας έχουν επιβάλλει οι ελάχιστοι και να εναντιωθούμε ενωμένοι  στην εξοντωτική   πρακτική τους που στηρίζεται σε μια εξουσία εύθραυστη ανίκανη και ηθικά ανέντιμη.  

Πρίν να είναι αργά.                                                                                                                                                                                                                                
         


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ και τώρα απόφαση -πίεση για να μπει τέλος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Εκφράζοντας την αγωνία συμπολιτών μας για τον κίνδυνο της κατοικίας τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς