Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Υπό κατάσχεση η εθνική κυριαρχία ?.......


Την προσεχή Δευτέρα, 21/10/2013, στη Βουλή η κυβέρνηση καλείται μετά από επερώτηση του βουλευτή Αττικής Αλέξη Μητρόπουλου να προσκομίσει τις γνωμοδοτήσεις

του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τις οποίες απαίτησαν οι Δανειστές και η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) συμφώνησε να χορηγήσει με βάση το Ν.  4111/13.

Στις δύο γνωμοδοτήσεις (Legal opinions) και το Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης (certificate of compliance) η τρικομματική κυβέρνηση φέρεται να δεσμεύεται απέναντι στους δανειστές με τις πιο κάτω, μεταξύ των άλλων, πρωτοφανείς για κυρίαρχο κράτος  δεσμεύσεις:

 Α) Ότι η υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο ως εφαρμοστέου δικαίου «αποτελεί έγκυρη επιλογή» εκ μέρους της Ελλάδας.

 Β) Ότι η χώρα μας «έχει υπαχθεί νόμιμα» στην αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

 Γ) Ότι κανένα από τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας μας δεν εξαιρείται «λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο της δικαιοδοσίας –κατάσχεσης πριν ή μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης ή εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα».

 Δ) Ότι η «εκτέλεση της Σύμβασης δεν είναι αντίθετη  με ελληνικές διατάξεις αναγκαστικού δικαίου, με τη δημόσια τάξη, με τις διεθνείς συνθήκες ή τις γενικώς παραδεδεγμένες αρχές του διεθνούς δικαίου που δεσμεύουν την Ελλάδα και την Τράπεζα της Ελλάδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ και τώρα απόφαση -πίεση για να μπει τέλος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Εκφράζοντας την αγωνία συμπολιτών μας για τον κίνδυνο της κατοικίας τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς