Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Λύση στην ανεργία των νέων ή στην ανεργία γενικά; Η ανεργία δεν κοιτάζει ηλικία.

Τελευταία γίνεται πολύς λόγος για την ανεργία στους νέους,και ιδίως τις τελευταίες ημέρες έχει τεθεί και από τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας κ.Σόιμπλε η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.


Το πρόβλημα της ανεργίας δεν αφορά μόνο τους νέους,και δεν πρέπει να εστιάζονται οι πολιτικοί προς αυτούς και μόνο.Η ανεργία πλήττει και τις ηλικιακές ομάδες από 30 έως 50 ετών,που έχασαν τις δουλειές τους ή που είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Η προσπάθεια αντιμετώπισης της ανεργίας πρέπει ταυτόχρονα να εστιαστεί και σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και όχι μόνο στους νέους,που οι στατιστικές ξεκινούν από την ηλικία των 16 ετών που θα έπρεπε να είναι στο σχολείο.

Ένας άνεργος 40αρης έχει το ίδιο ή και μεγαλύτερο πρόβλημα από έναν άνεργο 25αρη.Πρέπει να εξασφαλίσει τα ένσημα για τη σύνταξή του,αν υποθέσουμε ότι τα ταμεία θα υπάρχουν.


Εκτός αν προτιμά η Ε.Ε και οι πολιτικοί να βλέπουν χαρτόκουτα με «κατοίκους» Ευρωπαίους πολίτες ετών 40-50 ετών…Το κοινωνικό πρόβλημα είναι ίδιο σε όποια ηλικία και αν ανήκει κάποιος.Η πείνα και η ανέχεια δεν κάνει διαχωρισμούς….



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ και τώρα απόφαση -πίεση για να μπει τέλος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Εκφράζοντας την αγωνία συμπολιτών μας για τον κίνδυνο της κατοικίας τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς