Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Κριτική με γκρίνια.Παράγει έργο η΄' μιζέρια;

Γράφει ο Δημήτρης Καρκούλιας.


Τελευταία στην πόλη μας εκφράζεται μια κακόπιστη και με γκρίνια κριτική κατά του έργου που εκτελείται στην Παλλήνη από ελάχιστους παλαιοκομματικούς πολιτικάντηδες, με στόχο την δική τους ύπαρξη στα κοινά .

Δεν πρέπει να γίνει αξιολόγηση  της κριτικής   ή των πολλών μορφών κριτικής. Πρέπει όμως να γίνει διάκριση της γκρίνιας από την πολιτική κριτική. Η γκρίνια σημαίνει απόρριψη των ευθυνών από πάνω μας. Η κριτική σημαίνει συμμετοχή στις ευθύνες και ανάληψη του μεριδίου που αναλογεί στον καθένα μας.

Η γύμνια της γκρινιάρικης κριτικής που ασκούν εναντίον του έργου που επιτελείται  και  η μη κατάθεση  εκ μέρους τους οποιασδήποτε εναλλακτικής πρότασης  που θα μπορούσε να βοηθήσει  την καλύτερη ανάπτυξη της  πόλης, αποτελούν στοιχεία ανεύθυνης  πολιτικής στάσης  με στόχο το  μικροπολιτικό τους όφελος.

Επεμβαίνοντας στα κοινά δρώμενα, προσπαθούν να φανούν  αρεστοί σε όλους  και εάν κάποτε κυριαρχήσουν  υπόσχονται  να γίνουν χρήσιμοι σε όλους.

Αρνούνται να αποδεχθούν και μεμψιμοιρούν  για την κατασκευή των δρόμων ,την εξέλιξη των σχεδίων πόλεως που επί χρόνια είχαν τελμάσει.Γκρινιάζουν για την ανακατασκευή του  Δημαρχείου Παλλήνης που θα δώσει πνοή στην πόλη,για την κατασκευή πεζοδρομίων,των ομβρίων, για την επέμβαση στα σχολεία και την καλή λειτουργία αυτών,για την άριστη βελτίωση της καθαριότητος,για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής με την ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου ,φαρμακείου,φροντιστηρίου και για πλείστες ακόμη επεμβάσεις της Δημοτικής αρχής.

Η ανευθυνότητα τους όμως αναγνωρίζεται και απομονώνεται  από τους Δημότες.Οι ίδιοι διαψεύδονται  από τη δυναμική των αναγκαίων αλλαγών που γίνονται στον Δήμο μας.

Οι συνειδητοί πολίτες σήμερα σέβονται και εκτιμούν  το χρήσιμο ,το συγκεκριμένο, το ουσιαστικό , το αληθινό . Απεχθάνονται  το ψεύτικο ,το  αόριστο το υποκριτικό.

Επειδή δεν μπορούν να δώσουν  λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα  η γκρίνια ουσιαστικά τους επιτρέπει να ασχολούνται «έμμεσα» και «ανώδυνα» με το πρόβλημα χωρίς να χρειάζεται να ρισκάρουν πολλά.  Η γκρίνια και τα παράπονα έχουν συνήθως να κάνουν με λάθη των άλλων, αβλεψίες των άλλων και δεν γκρινιάζουν ποτέ για τα δικά τους λάθη.

Δεν άσκησαν δημόσια αυτοκριτική για τα  λάθη τους που έκαναν επί χρόνια ασκώντας την διαχείριση  σε μια πόλη  που έπρεπε να είναι σήμερα πρότυπο πόλης  στην Αττική, και μέχρις χθές στο κέντρο της,  εστερείτο πινακίδων οδών. Δεν απολογούνται  στους Δημότες για τα τεράστια χρέη που κληροδότησαν στον ενιαίο Δήμο. 
Δυστυχώς για τους ίδιους, την ίδια στείρα γκρινιάρικη και ανεύθυνη κριτική,ασκούν μαζί με τους άλλους, μεταξύ  ποτού και τυριού  και πάντα εν κρυπτώ,  ελάχιστοι αυτοαποκαλούμενοι ως  φίλοι και δήθεν στελέχη  της Δημοτικής πλειοψηφίας,  με στόχο την μιζέρια και την μη παραγωγή έργου.

Ένα είναι σίγουρο . Δεν έχουν καμία σχέση με την   παράταξη που δουλεύει και μοχθεί για τον τόπο, αυτή που οργανώνει και εκσυγχρονίζει  την πόλη μας. Στην παράταξη που παράγει έργο και όχι μιζέρια.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ και τώρα απόφαση -πίεση για να μπει τέλος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Εκφράζοντας την αγωνία συμπολιτών μας για τον κίνδυνο της κατοικίας τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς