Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Aπο ποιόν φασισμό θα γλυτώσουμε;


Γράφει ο Δημήτρης Καρκούλιας.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με μια κίνηση πολιτικής απελπισίας ,  επεδίωξε πανηγυρικά να αναδείξει τη Χρυσή Αυγή αντισυνταγματικό κόμμα ,και να  εξηγήσει στον Ελληνικό λαό το συνταγματικό και νομικό πλαίσιο της χώρας.
Θέλησε να εξηγήσει τι είναι συνταγματικό και τι όχι, αλλά δεν διευκρίνησε τι θεωρεί ο ίδιος Δημοκρατία και ποιά είναι τα χαρακτηριστικά ενός κόμματος για να χαρακτηριστεί δημοκρατικό.

Δεν  μας δίδαξε όμως  πόσο δημοκρατικά θεωρεί τα κόμματα, όταν ο αρχηγός τους εκλέγεται χωρίς να υπάρχει άλλη υποψηφιότητα, όταν διαγράφουν τους βουλευτές που εκφράζουν διαφορετική άποψη από τον αρχηγό του κόμματος,όταν διαγράφονται βουλευτές για τις απόψεις τους,  όταν τα μέλη τους δεν έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης στις  αποφάσεις της ηγεσίας τους; Πόσο δημοκρατικά θεωρεί τα κόμματα που αρνούνται τον έλεγχο  εκείνων των συναδέλφων τους που  διαχειρίστηκαν την εξουσία , και έφεραν την χώρα στην καταστροφή;

Εκ του πονηρού δεν αναφέρθηκε στα αίτια  ανόδου της Χ.Α., ούτε  στο έλλειμα του πολιτικού συστήματος που ήρθε ,να καλύψει αυτό το κόμμα.Απέφυγε να μας πεί οτι όσο υπάρχουν αυτοί, υπάρχουν και οι άλλοι.



Ο κ.Βενιζέλος  δεν αναφέρθηκε στις τροποποιήσεις  του Συντάγματος που ο ίδιος εισηγήθηκε.

Οφείλει και ως καθηγητής συνταγματικού δικαίου απολογούμενος στον Ελληνικό λαό να      απαντήσει γιατί ;

Το Σύνταγμα  κατοχύρωσε την προνομιακή μεταχείριση και ατιμωρησία    υπουργών και βουλευτών αντίθετα στο θεμελιώδη δημοκρατικό όρο της ισονομίας (Ίση μεταχείριση των πολιτών προ των νόμων).

Εξασφάλισε την ασυδοσία του πολιτικού συστήματος, αφού δεν θεσμοθέτησε τον έλεγχο από τους πολίτες , ούτε βεβαίως καθόρισε την έννοια της πολιτικής ευθύνης για πολιτικές πράξεις που βλάπτουν την κοινωνία .

Φρόντισε για την παντελή απουσία θεσμών συμμετοχής των πολιτών στην άσκηση της εξουσίας, αντίθετα στη θεμελιώδη συνταγματική αρχή της ισότητας.

Ακρωτηρίασε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης με τον διορισμό τής ηγεσίας της από την κυβέρνηση και όχι απο τον λαό η τους ίδιους τους δικαστές.

Παρεμπόδισε την ανανέωση της πολιτικής ζωής, αφού τα κόμματα του κοινοβουλίου εξασφαλίζουν  χρηματοδότηση και προβολή, ενώ ταυτόχρονα διαπλέκονται με τράπεζες και ΜΜΕ, αποκλείοντας ουσιαστικά κάθε νέα πολιτική κίνηση.

Είναι βέβαιο ότι  ο κ.Βενιζέλος δεν μπορεί η δεν θέλει να καταλάβει ότι αυτά που  εκφράζει η Χ.Α. δεν αντιμετωπίζονται με απαγορεύσεις και δικανικούς λόγους. Η Δημοκρατία είναι πανίσχυρη και δεν έχει ανάγκη να επιβάλλει μέτρα βίαια για να αμύνεται,μέτρα που επικαλούνται και χρησιμοποιούν όσοι την απειλούν. 

Δυστυχώς όμως  εκτός του κ. Βενιζέλου,και οι πολίτες δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι το κόμμα αυτό δεν διαθέτει  πολιτική πρόταση.Εκμεταλλεύεται το έλλειμμα δημοκρατίας που προκάλεσαν τα κόμματα που κατά τον κ. Βενιζέλο φέρονται οτι λειτουργούν  συνταγματικά.Είναι ένα κόμμα το οποίο ανέρχεται οχι για τις πολιτικές του θέσεις και ιδεολογικές του αρχές ,αλλά για την σύγκρουσή του με το υπάρχον απαξιωμένο πολιτικό σύστημα που εκπροσωπεί ο κ. Βενιζέλος.

Η πολιτική υποκρισία του κ. Βενιζέλου εστιάζεται στο γεγονός οτι ,απο την μια μεριά  προσπαθεί να μας προστατεύσει απο τον επερχόμενο πολιτικό φασισμό της Χ.Α, και απο την άλλη  μεριά  στηρίζει τον οικονομικό φασισμό που έχει επιβληθεί στούς Έλληνες απο την συγκυβερνησή του.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Όταν εξαφανισθεί το σάπιο πολιτικό σύστημα από τον πολιτικό χάρτη της χώρας, θα απαλλαγούμε από οποιονδήποτε είδους  φασισμό.Και ο μόνος που μπορεί να το κατορθώσει είναι μόνο ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ και τώρα απόφαση -πίεση για να μπει τέλος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Εκφράζοντας την αγωνία συμπολιτών μας για τον κίνδυνο της κατοικίας τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς