Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔΕ..


Αντίδραση των Δημάρχων για την πρόθεση της κυβέρνησης να μην εισπράττονται τα δημοτικά τέλη μέσω της ΔΕΗ γεγονός που θα  επιφέρει  οικονομική καταστροφή των Δήμων....


Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, μετά την πρόταση του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής    Ενέργειας κ. Βασιλάκου, να καταργηθεί η είσπραξη δημοτικών τελών μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ  αντέδρασε και απέστειλε επιστολή για λογαριασμό ολων των Δημάρχων
εκφράζοντας την ανησυχία του για το  ότι η σχετική συζήτηση της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ έγινε χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση με την ΚΕΔΕ.

 Αναφέρει ότι «σήμερα που οι επιχορηγήσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους παρουσιάζουν μείωση της τάξεως του 60%».η όποια μεταβολή του τρόπου είσπραξης των δημοτικών τελών θα επιφέρει ακαριαία οικονομική κατάρρευση των Δήμων».

 Με επιστολή του στον υπουργό Εργασίας, ο κ. Ασκούνης ζητά 125 εκατ. ευρώ από τα      αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ, προκειμένου να μη μείνουν εκτός του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου      Δυναμικού 2007-2013» το 55% των συνολικά 96.000 αιτήσεων, που υποβλήθηκαν για φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ΑμεΑ για τη σχολική χρονιά 2012 - 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ και τώρα απόφαση -πίεση για να μπει τέλος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Εκφράζοντας την αγωνία συμπολιτών μας για τον κίνδυνο της κατοικίας τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς