Σάββατο 12 Μαΐου 2012


ΚΑΡΑΟΥΖΙ - ΠΑΠΑΧΩΡΑΦΙ - ΜΑΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΑΛΛΗΝΗ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΚΣΧΟΠ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ
ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Εγκρίθηκαν από το Κεντρικό ΣΧΟΠ του ΥΠΕΚΑ (που πλέον έχει μετονομαστεί σε ΚΕΣΥΠΟΘΑ) οι τέσσερις πολεοδομικές μελέτες βορείως της Λεωφόρου Μαραθώνος. Οι ενότητες αυτές είχαν αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα στην πρόοδό τους εξαιτίας της έλλειψης περιβαλλοντικής μελέτης σε ένα κλειστό τμήμα αγωγού στο ρέμα του Βακαλόπουλου, η οποία δεν είχε ποτέ υποβληθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή κατά την υποβολή του φακέλου στο ΥΠΕΚΑ. Η έλλειψη αυτής της μελέτης θα σήμαινε την ακύρωση του σχεδίου από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν θα έφτανε ο φάκελος εκεί, οπότε η ανάγκη εξεύρεσης λύσης ήταν επιτακτική.
Η δημοτική αρχή της Παλλήνης, με επικεφαλής το Δήμαρχο Θανάση Ζούτσο και τον αρμόδιο επί των πολεοδομικών θεμάτων αντιδήμαρχο Κώστα Μπάκα έκανε μια εντατική προσπάθεια να αποφευχθούν χρονοβόρες διαδικασίες όπως θα ήταν η εξ’αρχής ανάθεση και σύνταξη περιβαλλοντικής μελέτης και σε αγαστή συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου επέτυχαν να ζητηθεί από το ΥΠΕΚΑ η αλλαγή από κλειστό αγωγό σε ανοικτό, οπότε δεν θα απαιτείτο πλέον περιβαλλοντική μελέτη ούτε χρονοβόρες διαδικασίες έγκρισης από άλλες υπηρεσίες.
Έτσι, μετά από έναν πραγματικό αγώνα δρόμου οι τέσσερις ενότητες, εισήχθηκαν στο ΚΣΧΟΠ πριν από δύο εβδομάδες και εγκρίθηκαν τελικά την Τετάρτη 2 Μαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο εξέτασε εκ νέου τα ρυμοτομικά και τις οριογραμμές των ρεμάτων, ενώ δεν υπήρξαν διορθώσεις. Στη συνέχεια ακολουθεί η εισήγηση του Νομοθετικού τμήματος του ΥΠΕΚΑ ώστε να φύγει ο φάκελος για το ΣτΕ όπως απαιτείται και να γίνει Προεδρικό Διάταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ και τώρα απόφαση -πίεση για να μπει τέλος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Εκφράζοντας την αγωνία συμπολιτών μας για τον κίνδυνο της κατοικίας τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς